עמוד הבית » פיננסים מבוזרים

פיננסים מבוזרים

כלכלה מבוזרת

כלכלה מבוזרת -היא מערכת כלכלית שבה החלטות לגבי השקעה וייצור מתקבלות על ידי האנשים שיש להם כסף. כלכלה מבוזרת נקראת גם כלכלה משתפת או שיתופית.

בכלכלה מבוזרת, אין רשויות ריכוזיות כמו בנקים, תאגידים או ממשלות השולטות בזרימת הסחורות והשירותים. במקום זאת, אנשים וארגונים מקיימים אינטראקציה ללא כל בקרה ריכוזית.

רעיון הביזור קיים כבר מאות שנים, אך רק לאחרונה הפך לנושא פופולרי בתקשורת המיינסטרים. זה נובע בעיקר מהפופולריות של טכנולוגיית הבלוקצ'יין שמאפשרת ביזור יותר מאי פעם.

פיננסים מבוזרים defi

זה טריטוריה לא ידועה עבור מערכת כה חדשה של שירותים פיננסיים, השואפת לחדש ולדמוקרטיזציה של תעשיית הבנקאות. בין אם אתה משקיע חדש או מנוסה – ולא משנה עד כמה אתה שורי בקריפטו בכללותו – האפסייד בשמיים של DeFi הוא מה ללגלג עליו, שמסוגל להניב תשואות ענק.

אבל עם זה בא סיכון. DeFi, המכונה לעתים קרובות "המערב הפרוע" של הכספים של קריפטו, עדיין לא מוסדר. נוטה לבעיות אבטחה שמשאירות אותך ללא הגנה אם אינך נוקט באמצעי זהירות נאותים. או להשקיע בחוכמה.
זה המקום שבו הכלים נכנסים לתמונה. במערכת האקולוגית העצומה והמורכבת של DeFi, הפלטפורמות השימושיות הללו מקלות על תהליך ההשקעה. חלקם הם "דאפ" או יישומים מבוזרים, בעוד שאחרים תואמים לסוגי נכסים אחרים, וחיוניים לכל מי שמקווה להפיק את המרב מהחשיפה שלהם. בואו נצלול פנימה.

מה זה DeFi?

דבר ראשון, רענון מהיר למה אנשים מתכוונים כשהם מדברים על DeFi:
קיצור של "פיננסים מבוזרים", DeFi הוא כינוי הגג למערכת דיגיטלית של מוצרים ושירותים פיננסיים הזמינים לציבור בתוכנות מחשב. המכונות לעתים קרובות "פרוטוקולים" – המשתמשות בטכנולוגיית בלוקצ'יין. מכיוון שהמוצרים הללו מבוזרים, הם קיימים מחוץ לשליטתם של מתווכים, כמו בנקים או ברוקרים.

בעוד שכל מתווך נוטה להשתמש בספר החשבונות שלו, נפרד כדי לרשום עסקאות פיננסיות. טכנולוגיית הבלוקצ'יין של DeFi עוקבת ומאחסנת את כולן במסד נתונים יחיד, קוד פתוח באינטרנט, זמין לכל אחד לראות בכל עת.

פרוטוקולי DeFi הם גם לא משמורנים, כלומר למתווכים יש אפס שליטה על הכספים שלך, והם לא מנהלים אותם בשמך. אז אם אתה משתמש בפרוטוקולי DeFi כדי להחזיק קריפטו. אתה שומר על אוטונומיה מלאה על הנכסים שלך – מה שמאפשר לך ללוות ולהלוות אותם מבלי לאבד בעלות.

איך DeFi עובד?

שירותי DeFi מאוחסנים בבלוקצ'יין באמצעות " חוזים חכמים ", אשר תחילה הופכים אוטומטיים. ולאחר מכן עוקבים אחר תנאי ההסכם בין כל צד בעסקה. זה נועד לשמור על עסקאות הוגנות, שקופות ומאובטחות יותר.
בדומה לאופן שבו החזקת קריפטו היא אלטרנטיבה דיגיטלית לאחזקת מטבע פיאט. DeFi שואפת להיות אופציה מקוונת עבור כל השירותים הפיננסיים שהבנקים והברוקרים מאפשרים באופן מסורתי – כמו קנייה, מכירה, הלוואות ומסחר בכסף – אך עם הרבה פחות חסמי כניסה .

לדוגמה, בעוד ייתכן שיהיה עליך לספק מידע פרטי ולקבל אישור מראש לקחת הלוואה מבנק. או לסחור במניות באמצעות ברוקראז', כל אחד יכול לסחור בנכסי DeFi באופן אנונימי בבורסה מבוזרת (המכונה DEX), כמו mmx Uniswap או Sushiswap 

בורסות כאלה יכולות להקל על המסחר על ידי קיבוץ נכסי קריפטו יחד במאגרי נזילות ובסופו של דבר תשלום לספקי הנזילות הללו. אתה יכול גם להלוות וללוות נכסי DeFi בריבית נוחה.
רוב שירותי DeFi פועלים על הפלטפורמה של Ethereum, שיש לה את המטבע הקריפטו המקורי שלה: Ether (או ETH), האסימון הדיגיטלי השני בגודלו מאחורי ביטקוין.

אבל Ethereum היא גם רשת טכנולוגית נרחבת המארחת את רוב ה-Dapps והפרוטוקולים. ובנפרד מהקריפטו הרגיל, Ethereum מארח גם מסחר בנכסים דיגיטליים הידועים בשם stablecoins. או נכסים דיגיטליים המוצמדים למטבעות פיאט ובכך פחות תנודתיים.